Kattunge

Når pus skal flytte til sitt nye hjem

Å flytte til et nytt hjem vil være en stressende opplevelse for katten.

Her er noen tips for hvordan du kan forberede deg godt før du skal ta imot det nye familiemedlemmet.

Luktprøve

Oppdretter vil som regel sende med en tøybit med kjente dufter av mor og søsken. Denne kan du la ligge på sovestedet til katten.

Ett rom om gangen

Ikke utsett kattungen for for mange inntrykk med en gang. Begynn med ett rom og utvid horisonten rom for rom. La den få bli trygg i ett rom først. I dette rommet må katten få tilgang til kattedo, vann, mat og soveplass. Etter 1-3 dager vil kattungen føle seg trygg i dette rommet, den er da vant til luktene og har gnidd sin egen lukt inn på møbler ol. La alle familiemedlemmene besøke rommet regelmessig, ikke la kattungen være alene, den trenger selskap.

Eliminer farer

Strikker, små porselensfigurer i vinduskarmen ol. kan med fordel fjernes. Strikker kan den svelge, og pyntegjenstander i vinduskarmer ol. er det stor sannsynlighet for at kattungen vil komme til å rive ned og knuse. Små smutthull bak kjøkkeninnredninger ol. kan med fordel tettes igjen. Elektriske kabler som stikker ut vil kattungen antaglig komme til å tygge på, så har du slike så bør de sikres.

Mat

Hør med oppdretter hvilken mat katten er vant til og fortsett med samme for. Vil du bytte for så byttes dette gradvis, ikke gå direkte over til nytt for da dette kan føre til magebesvær. Pass på at kattungen får i seg mat og vann hver dag de første dagene. Blir kattungen veldig stresset kan den slutte å spise. Hold kontakt med oppdretter for råd, spesielt dersom kattungen virker stresset, slapp eller ikke ser ut til å ta til seg føde.

Kattesand

Det kan også være lurt å fortsette med samme type kattesand og bytte denne gradvis ved å blande ut dersom du vil bytte. Går du direkte over til ny type kattesand så kan det hende at kattungen ikke forstår hvor doen er. Kattedo plasseres på et skjermet sted hvor det er lite trafikk.

Vann

Ha en fast plassering for vannskål. Sett gjerne ut flere vannskåler. Vann skiftes ut til friskt vann hver dag. Vann og matskåler skal stå plassert langt bort fra stedet hvor kattedoen er. Samme med soveplass.

Klorestativ

Har du et godt klorestativ så kan det hende møblene får stå i fred… Gjerne et høyt stativ som katten kan klatre og leke på.

Leker

Ball, lekemus, små bamser som kan apporteres er fine. Vil du at sokker, nøkler, notatblokker ol. skal få være i fred og ikke forsvinne under møbler ol. så kan det være lurt å ha tilgjengelig noen katteleker.

Hund

Har du hund fra før? Ikke slipp de løs på hverandre med en gang du kommer hjem med kattungen. La de bli kjent gradvis. Begynn med å introdusere de gjennom en grind eller gjennom et bur. Sett hunden i et bur den er vant til, og la kattungen snuse på hunden gjennom buret. Etterhvert kan du indtrodusere de i et rom uten andre forstyrrelser. Hold hunden under kontroll, sittende mens kattungen får komme bort og snuse på hunden. Fortsett slik over flere dager. Etterhvert som du stoler på at hunden vil forholde seg rolig kan du la de gå sammen. Sørg for at katten har mulighet for å velge å være i fred ved å gjøre tilgjengelig steder i høyden eller bak en grind hvor hunden ikke kommer til. Selv om det virker som de kommer godt overens og hunden er rolig kan det være godt for katten å ha et sted hvor den får fred og kan føle seg 100% trygg.

Lykke til 🙂

Reklame
Standard

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s